klart.se

måndag 25 oktober 2010

FELIA var god dröj .....

Ja , jag vet att jag börjar bli tjatigt med mitt skrivande om FELIA förlåt TELIA heter det visst :)
Idag var jag inne på Telia butiken för att köpa en ny telefonsladd till modemet. Men enligt personalen där så skulle man visst bara använda sig av orginalsladden som medföljer modemet. Annars kunde man få dom problemen som vi har. Frågade om jag skulle ha både TV o dator i köket där huvudjacket sitter ??!!
Nä det behövde man ju inte för man kunde ha förlängning på nätverkskabeln till TV´n också.
Så jag gick på den niten att köpa en sladd för 189kr.
Åker hem o bytar telefonsladd till modemet o sätter i nätverkskablarna o startar sedan upp modem , dator o TV o det FUNKAR i hela 20-minuter !!!
JIPPI !!!!
Sen djävlar i min lilla låda vad det har brutit ikväll o blinkat hysteriskt i modemet o inte i dom lamporna det ska blinka i då ! När vi väl haft kontakt så har vi konstaterat att hastigheten legat på allt från knappt 2,5 mb till som bäst 6,05. Vi ska ha mellan 6-8mb.
Har även provat modem nr 2 + helt oanvänd telefonsladd+jack. Har vittnen på att det var helt ouppackade grejer :) Någon som tror att det hjälpte ??!! NÄÄÄÄÄÄ!!!!
Det mest tragiska är att vi inte ens har något för att byta vare sig telefonleverantör eller internetleverantör för ledningarna är ju likväl förbannat Telias o har man något annat bolag så lär dom ju aldrig komma ut o avhjälpa problemet med ledningarna.
Ska bli jäkligt intressant att se vad Telias långtidsutredning visar ??!!
Förmodligen att vi ska byta ut all apparatur igen , för det kan ju inte vara något fel på deras ledningar i alla fall , eller ??!!
Nog gnällt om detta !!!
Haft ett par kompisar på middag idag o det var lite kul så här en vardag :)
Deras son har busat med Kjelle , så vår förhoppning är att han ska sova gott i natt ;-)
Har fått hjälp med att plocka över bilder från min gamla laptop som jag inte hade lagt över på min externa hårddisk. Det konstiga var att den fungerade ikväll efter att ha fått vila från Felia ett tag. Så där ser man att det var förmodigen helt onödigt att köpa ny dator också. Men vá fan pengarna ska ju rulla ;-)2 kommentarer:

mimmi sa...

Ja det är inte lätt med Telia .. jag vet .. för min dotter sitter i kundtjänst där och får ta emot en massa arga kunder .. tyvärr så är det hon som många gånger får ut för det när kunderna är arga .. exempel hon jobbade hela helgen i kundtjänst ..men det var ju bara kundtjänst som var öppet .. så alla de som ville ha hjälp med telefon ...bredband... mobil ..de kunde de inte hjälpa .. för de har inte tillgång till det systemet ..det är andra som jobbar där och de jobbar INTE helg .. så man kan ju fråga sig varför kundtjänst har öppet när ingen av de andra har det .. enbart support har öppet ...ja ja .. min dotter har många gångar kommit hem gråt färdigt för att hon har fått en massa ovett från kunder ...Men men .. det hör tydligen till jobbet säger de som bestämmer.
Hoppas att du får ordning på allt detta strul snart :)

"Lillagul" sa...

Lider med din dotter !
För visst blir det lätt så att man är lagom uppretad när man lyckats knappa sig förbi alla knapptryckningar o till sist får prata med en levande människa.
Är inte lönt att jag som halläning försöker mig på att säga vad det är för fel för den fattar inte halländska :)
Sist jag pratade med kundtjänst i helgen så var det en kille så det var inte din dotter som fick höra min ljuva stämma ;-)