klart.se

lördag 13 mars 2010

Ny rapport fran Dublin :)

Vi var riktigt kulturella igar (fniss)
Borjade dagen med en guidad tur pa Guiness bryggeriet dar det givetvis ingick en pint Guiness uppe i Skybaren med utsikt over hela Dublin efter avslutad rundvandring :)
Sedan var vi en svang pa moderna konstmuseumet , det var bara en snabbtur :)
Efter det var vi pa Kilmainham Gaol = ett fangelse som byggdes 1796 med vissa tillbyggnader gjord pa mitten av 1800-talet.
Gick en guidad tur aven dar och det var jatte intressant.
Sen var det dags for lite lunch innan varan tur fortsatte till Jameson Whiskey bryggeriet for annu en guidad tur och Whiskey provning :)
Provade Whiskey med Tranbarsjuice och det kan jag verkligen rekommendera !
At middag pa Govindas som ar en strikt vegitarisk restauran som drivs av Hare Chrishna (min kompis ar vegeterian) jattegod mat och billigt. Diverse pubar besoktes igar kvall och jag testade att dricka Guiness med Svartvinbars essens i = smaskens !!!
Det var dagen i stora drag igar :)

fredag 12 mars 2010

Rapport fran ett soligt Dublin

Resan hit borjade med att nar min sambo skulle kora mig in till Belkis i onsdagskvall sa sprang ett Radjur ratt in i sidan pa bilen , sa vi fick ringa polisen som ringde en jagare som kunde skjuta det stackars Radjuret som lag i diket. Sa det blev inte mycket somn innan det var dags att ga upp klockan 04:00 for att ga bort till tagstationen. Taget gick pa utsatt tid 05:05 sa vi var i god tid pa Kastrup. Flygresan gick ocksa bra och det var smidigt att ta sig in till centrum med buss , sedan tog det bara 10 minuter att ga till vandrarhemmet. Rummet ar helt OK ! Igar promenerade vi mest runt for att lara oss hitta lite i Dublin och diverse stopp pa pubar for lite Guiness gjordes ;-)
Shoppade lite ocksa :) Solen sken fran en klarbla himmel och det var + 10 grader.
Det verkar bli solsken idag ocksa ;) Idag har vi tankt att vara kulturella och besoka lite museum , kopte ett Dublinpass igar dar det ingar en massa gratis intraden till alla turistfallorna antar jag (fniss)
Om ni undrar hur jag kan lagga in rapport fran Dublin sa kan jag meddela att det finns datorer som man fritt far lana pa Vandrarhemmet ;)

onsdag 10 mars 2010

Nya glasögon och nästan packat klart :)

Varit ledig från jobbet idag och gjort lite ärenden i stan och smet inom hos Optikern för att se om mina glasögon möjligtvis hade kommit trotts att jag inte fått något sms. Det hade dom , så nu har jag två par nya glasögon :)
Försökt att ta kort på mig själv i dom nya glasögonen så ni får ursäkta om det inte är dom bästa av kort *fniss*
Par nr 1 :)

Par nr 2 :)
Har som sagt var nästan packat klart inför trippen till Dublin , ska bara göra en xtra koll till i handbagaget så att inget är glömt :)
Och skulle det vara det så tror jag att det finns affärer i Dublin också *fniss*

tisdag 9 mars 2010

Tisdags Tema - Frihet

Idag har vi fått ordet Frihet på Tisdags Tema och jag vet precis på ögat vad som representerar frihet för mig :)

Bjuder på lite passande musik att lyssna på idag
 som en liten bonus :)

   

Har inte en susning om vem den fräcka damen är , men kortet är taget i
samband med HDCS-Internationella i Svenljunga 2009
Vet ej vad husse och hund heter , men kortet är i alla fall taget på
HDCS-Internationella i Lidköping 2008

För att se vad Frihet betyder för andra deltagare :)

Macro Lovers no 13 - Fritt val/Free choise

Då har Birgitta gett oss fritt val av motiv igen.
Jag väljer att lägga in foto på något som jag snart gett småfåglarna 75 kg av i vinter :)

För att se andras val av motiv på Fritt val/Free chosie

måndag 8 mars 2010

Jodå jag lever och har hälsan *fniss*

Som sagt var så lever jag och har hälsan fastän jag varit dålig på att skriva här dom senaste dagarna :)
Får väl skriva en liten resumé :)
Blev en lång sovmorgon som planerat i lördags med ägg och baconfrukost.
Slappade mest hela lördagen i det fina solskenet :)
Sovmorgon blev det lite även på söndagen , sedan körde jag till Danska Fallen utanför Simlångsdalen och tog lite kort , med livet som insatts *fniss* Det var inte lätt att ta sig ner där = JÄTTE HALT !!!
Sedan var det dags att handla lite igen. Hade nämligen fått  syn på ett recept hos Anne Sofie på Lyxig Laxgratäng och den kände jag att den måste man ju bara prova :)
Den blev jättegod !!! Vet inte hur många gånger min "gubbe" tackade för den GODA maten igår. Inte för att jag brukar göra äcklig mat :)
Jobbat idag och sen varit inom på Skatteverket och ställt lite frågor om att starta företag och jag kan ju bara säga att det är ju inte konstigt att folk jobbar svart eller säljer saker svart heller för den delen ! Man får ju absolut INGET kvar i vinst när alla skatter , egenavgifter och moms är betalt !
Åh , jag som tycker att det pratats en hel del om hur man förenklat för småföretagare ! Undrar hur f.n det var innan då ??
Jag fattar inte hur någon över huvudtaget kan driva företag i Sverige och få något över att leva på ??!!
Ja , ja nog om detta !
Underbart väder vi haft dom senaste dagarna ! Fåglarna kvittrar som aldrig förr och jag har sett Krokusblad som börjat sticka upp *ler*