klart.se

fredag 7 maj 2010

MusikOFotoAutomaten / Orginal+Cover

Fotot är taget i Italien = Kärlekens land :)
Nää , paret har ingen aning om att jag fotograferar dom , ni ser väl att dom har fullt upp med annat :)


I Want to know what love is är en av dom bästa kärlekssångerna som någonson gjorts enligt mitt tycke. Orginalet gjordes av Foreigner 1984 och sen har mer än en världsartist gjort cover på den.


Mitt första bidrag till jukeboxen hos Pialotta 
 blir Mariah Careys version.


Här är orginalet med Foreigner = KLART BÄST!!!


Ytterligare en coverversion :)
Här med Tina Arena


Den sämsta covern jag hittade måste vara denna ,
med Julio Iglesias.
                    Många versioner finns det visst :)
Här är ytterligare en med Sarah Geronimo
Ingen artist jag mig veterligen hört innan ?!

För att kika på fler orginal och covers hos Pialotta

torsdag 6 maj 2010

Det man inte har i huvudet ..... / Macro Lovers #21

Dagen började med att när jag kom till jobbet så fick jag reda på att jag helt plötsligt fått en så kallad X-dag pga att många av våra brukare/vårdtagare hamnat på lasarettet. X-dag är när man inte behövs på den egna arbetsplatsen så får man åka och jobba någon annanstans i kommunen där man behövs. Så jag hamnade på ett servicehus i stan där min kompis Belkis jobbar , dom hade varit snälla och ordnat så att jag fick gå med på mest dubbelbemaningar. Hade bara jobb på schemat till klockan 13 så jag frågade om jag behövdes till 15 eller om jag kunde sluta klockan 13 som det stod på lappen ? Jag kunde sluta 13 = Åh , vad skönt att kunna sluta tidigare. Åkte glatt hem till min föräldrar och tog en fika och körde sedan hem och gick ut med kameran i högsta hugg för att krypa runt bland blommor och blader :) När jag fotograferat tillräckligt många blommor och diverse kryp så gick jag in och kom på att Ooops !!! Nu har jag ju inte skickat iväg paketet för Tommy som jag skulle göra efter jobbet. Så det var ju bara att se glad ut och susa in till stan igen och ut på Maxi för att skicka iväg paketet. Träffade Afshan utanför Maxi , vi tjabbade en stund bla. om hur irriterande det är när man gör sådana grejer som att glatt åka hem och totalt förtränga saker man skulle gjort :)
När vi står och tjabbar så kommer Ingela en gammal arbetskamrat som jag fick min katt Sixten av för 17 år sedan. Hon trodde inte det var sant när jag berättade att han levde och hade hälsan ännu.  
När jag sen kom hem så träffade jag på grannen som varit nere och köpt ägg och som skaffat sig en ny valp som var ute på en av sina första promenader. 11 veckor gammal och givetvis jättesöt !!!
Så det var nog någon mening med att jag skulle glömma att skicka paketet direkt efter jobbet , för annars hade jag ju inte träffat någon av dom :)

Till denna veckans Macro Lovers blir det en kavalkad av Macrofotona jag tog i godan ro innan jag fick köra in till stan igen :)


Gulsippa ?Nyckelpiga på tur i en Maskros :)


Snart över kanten :)Ett Bi på väg att göra Nyckelpigan sällskap3st kryp på samma bild = Bi , Nyckelpiga och halvdöljd Rapsbagge


Inför landning :)Vitsippor och Påsklijor i grannens backeSolgula Påsklijor


Nästan utblommad Scilla

För att kika på fler Macrofoton

tisdag 4 maj 2010

Får visst bli en resumé igen :)

Vad jag hittat på sen sist jag skrev några rader är följande :
 • Barhäng på Valborgsmässoafton (jag var chaufför) = kom i säng 03:30

 •  Cruising med Chevan 1:a maj i regnet och kylan. Var nog ett drygt 100-tal bilar som samlades i Folkparken i Halmstad innan cruisingrundan började.

 • Pedda och Emmi kom en sväng till oss på lördagkvällen och hade mat med sig från Lenas Kebab = SMASKENS !!!

 • Haft ett par sovmorgnar

 • Träffade Belkis i söndags eftermiddag

 • Tommy skulle vara snäll och byta vattenpumpen på min Mustang = blodvite och typ 4 av 7 bultar gick av = SUCK !!!

 • Suttit vid garageväggen och fikat i solen :)

 • Tittat på Avatar (köpte DVD´n i söndags) Tommy tyckte den var bra , fastän han sa att han inte skulle titta på några blå gubbar i nästan 3 timmar :)

 • Jobbat

 • Räddat grannens katt från vinden på hönshuset. Vi skulle kika på den nya fodersilon när vi hörde ett hjärtskärrat jamande. trodde först att katten krupit in i det gamla foderröret som låg på marken. Men sen hörde vi att det kom uppifrån och sen såg jag den stackars katten som gick på nätet under taket. Tommy hämtade en stege och öppnade luckan på gaveln och katten kom som ett skott fram men tvärvände sedan. Vi provade med att jag klättrade upp på stegen istället eftersom jag brukar klappa honom ibland , men han vågade sig inte ända fram till mig. Gick upp till grannen för att tala om att deras katt var "fast" uppe på vinden till hönehuset. Han tyckte att den kommer inte om jag går ner och ropar heller , det är ju en stallkatt ! Han tyckte att det kan väl vara öppet på gaveln och om stegen är där så klättrar han väl ner för eller senare ? = Ibland undrar man hur folk är funtade ??!! Hade det varit min katt så hade man väl åtminstånde försökt att locka ner katten ! Låta det stå öppet till vinden på ett hönehus över natten = BIG NO ! Finns andra katter som springer runt på gården och sen så finns det något som heter Mink och Iller som tycker att höna är gott och som säkert med lätthet tagit sig ner till hönorna. Jag hämtade en ficklampa och gick och lockade på katten igen som nu kom ända fram till kanten och tittade skeptiskt på stegen som stod där :) Efter jag stått och lyst på stegen en stund och lockat på honom så klättrade han ner och rusade hemmåt och höll på att bli överkörd av andra grannen som precis kom hem då. Hade ju just varit snyggt att först räddat katten från vinden för att den sen skulle bli överkörd :)

 • Fått bort bultarna som gick av :) Ska bara Patrik komma och svetsa lite också , blev ju givetvis en liten spricka i bröstkåpan när Tommy kämpade med att få bort vattenpumpen.

 • Pysslat med bokföringen i min firma = BLÄÄÄ !!!