klart.se

torsdag 6 maj 2010

Det man inte har i huvudet ..... / Macro Lovers #21

Dagen började med att när jag kom till jobbet så fick jag reda på att jag helt plötsligt fått en så kallad X-dag pga att många av våra brukare/vårdtagare hamnat på lasarettet. X-dag är när man inte behövs på den egna arbetsplatsen så får man åka och jobba någon annanstans i kommunen där man behövs. Så jag hamnade på ett servicehus i stan där min kompis Belkis jobbar , dom hade varit snälla och ordnat så att jag fick gå med på mest dubbelbemaningar. Hade bara jobb på schemat till klockan 13 så jag frågade om jag behövdes till 15 eller om jag kunde sluta klockan 13 som det stod på lappen ? Jag kunde sluta 13 = Åh , vad skönt att kunna sluta tidigare. Åkte glatt hem till min föräldrar och tog en fika och körde sedan hem och gick ut med kameran i högsta hugg för att krypa runt bland blommor och blader :) När jag fotograferat tillräckligt många blommor och diverse kryp så gick jag in och kom på att Ooops !!! Nu har jag ju inte skickat iväg paketet för Tommy som jag skulle göra efter jobbet. Så det var ju bara att se glad ut och susa in till stan igen och ut på Maxi för att skicka iväg paketet. Träffade Afshan utanför Maxi , vi tjabbade en stund bla. om hur irriterande det är när man gör sådana grejer som att glatt åka hem och totalt förtränga saker man skulle gjort :)
När vi står och tjabbar så kommer Ingela en gammal arbetskamrat som jag fick min katt Sixten av för 17 år sedan. Hon trodde inte det var sant när jag berättade att han levde och hade hälsan ännu.  
När jag sen kom hem så träffade jag på grannen som varit nere och köpt ägg och som skaffat sig en ny valp som var ute på en av sina första promenader. 11 veckor gammal och givetvis jättesöt !!!
Så det var nog någon mening med att jag skulle glömma att skicka paketet direkt efter jobbet , för annars hade jag ju inte träffat någon av dom :)

Till denna veckans Macro Lovers blir det en kavalkad av Macrofotona jag tog i godan ro innan jag fick köra in till stan igen :)


Gulsippa ?Nyckelpiga på tur i en Maskros :)


Snart över kanten :)Ett Bi på väg att göra Nyckelpigan sällskap3st kryp på samma bild = Bi , Nyckelpiga och halvdöljd Rapsbagge


Inför landning :)Vitsippor och Påsklijor i grannens backeSolgula Påsklijor


Nästan utblommad Scilla

För att kika på fler Macrofoton

21 kommentarer:

Pia sa...

Hej Camilla!
Tack för alla dina många kommentarer igår! :)
Visst är det tillfälligheterna som gör det, att man just då råkar möta någon, bara för att man gjort något som man inte brukar!
Åh, så många fina gula blommor! Jättefint! Den första gula kan vara en svalört. Jag har fotat såna i grannens rabatt! *s*
Ha en bra kväll! :) /Pia

Birgitta - Macro Lovers sa...

Härlig berättelse om din dag Camilla :)
Underbar kavalkad av nytagna bilder!

agnetha sa...

Nu förstår jag varför ditt alias är Lilla gul!!! Verkligen fina och sköna foton du tagit!!!
Vilken tur att du fick lite ledigt från jobb så du fick träffa på gamla bekanta. Ja det sägs ju att allt har sin mening!!
Ha det gott

Artlover sa...

Härliga macrobilder. Sånt här gillar jag att se. Tacksamma objekt att fotografera av samt att det är macro också.

ormbunke sa...

Så fina foton det blev av ditt krypande.Ibland kan det hända mycket på en dag helt oförutsett.Ha de gott. Anita

Maria G sa...

En hel radda med underbara blomsterbilder och småkryp!
Blomman på första bilden är en svalört.
Ha en fin kväll!
/Maria

Ninnibus sa...

Underbara bilder på sprudlande vår! Ibland är händelser i livet som uppgjort..och små stigar leder dit oavsettt man tänkt sig dit eller ej. Skönt att du fick lön för mödan..och träffade gamla vänner som du inte sett på ett tag..
Ha en fortsatt fin vecka krypandes i buskar o snår..hihi!
Ninni

Misswhatsit sa...

Vilka underbara bilder, både med och utan små kryp. Snyggt fotat!
Ha det så gott!

Anneli - A'la Foto sa...

Gillar du gult? Är det därför du heter som du gör? Underbara bilder som passar både på temat och ditt namn! Jag har fortfarande inte sett en nyckelpiga i år men jag hoppas på det snart! De är så söta!

ha en skön kväll!

livslycka sa...

Vilka fina bilder. Tänk det är nog lite tid kvar här hos oss innan vi är där, nattfrost ännu här..Ha det gott // Kram Bettan

Anonym sa...

Vilken underbar färgkavalkad och nyckelpigor är så söta!!! :)

anemonen sa...

Åh vad jag blir sjuk när jag ser så här vackra och bra tagna macrobilder. Du är mycket duktig. Har du möjligen ett fast objektiv?

Torprosen sa...

Åh, vilka härliga bilder du visar, gillar bin och humlor och alla sorts kryp.Det är väldigt kul att fota dem och du har verkligen lyckats...
Kram Torprosen

Unknown sa...

Hej i kvällningen! Kul att du hittade till min sida.
Fantastiska makrobilder du har här. Har mycket att träna på och lära ser jag!
Ha en bra fortsättning på veckan och en trevlig helg!

Kala sa...

Wonderful light and detail in these images.

Irene sa...

Flotte fargefulle makroer! Slikt får en vårstemning av!

Monkan sa...

Så passande med gula bilder :-) fina macron.

Mona sa...

Vilken fantastisk bildserie du tagit! Favoriterna är den med nyckelpigan i mitten av blomman och den där biet (?) kommer flygande från höger i bilden.

Anonym sa...

beautiful, especially the ones with the bee & ladybug...popular little dandelion!

Self Sagacity sa...

Hi, that is the best capture I've seen today! It's really great you got both guys in there at the same time!

Monica o Jacob sa...

Härligt med din dag och dessa ljuvliga macrobilder till morgonfikat;-)
Ha en skön fredag;-)