klart.se

onsdag 10 februari 2010

Hur smart är Smart Box ?

Tommy fick en Smartbox innehållande en Minisemester för 2 personer i födelsedagspresent.
Nu tänkte vi kolla om vi inte kunde utnyttja den en helg som vi kunde tänkas behöva ett hotelrum = i närheten av Västerås i juli t.e.x.
Knappade in koden och valde sedan datum för in och utcheckning och av de 49 utvalda hotellen runt om i Sverige så fanns det rum på  15st och inget var i närheten av Västerås.
Ja , jag vet  att den helgen så brukar det vara fullbokat minst en 10-mils radie runt Västerås.
Men av 49 hotell spridda över hela Sverige att det bara fanns 15 hotell att välja på är lite dåligt tycker jag.
Knappade in ett annat datum och då kom det också upp 15 st hotellalternativ av 49 st. Inget i den staden som vi var intresserade av.
När jag sen kollade på hotels.com så finns det rum lediga på båda hotellen som finns med i Minisemesterboken !
Jo , jo jag fattar väl att dom på Smart Box inte har obegränsat med rum som dom "bokat" på alla 49 hotellen runt om i landet.
Men att det bara kommer upp ca15st alternativ av dom 49 utlovade är ju för dåligt !
Att det sedan dessutom verkar vara billigare att boka via hotels.com än vad Smartboxen kostade gör ju inte saken bättre.
Har läst att man ska vara ute i god tid med sin bokning och i det ena fallet tycker jag faktiskt att vi varit det , den andra sökningen jag gjorde är om ett par veckor vilket jag i och för sig också  tycker är i god tid.
För skoj skull har jag också kollat ett par andra datum i mars , i maj och i juni och som bäst fanns det 25 hotell av 49 att välja på och som sämst 5 av 49. Kollat både mitt i veckan och på helger.
Så vi får väl se om vi har möjlighet att utnyttja Smartboxen innan den slutar gälla i feb 2011 *fniss*
Nää jag har inte ringt Smartbox och gnällt , inte än *fniss*

1 kommentar:

Anonym sa...

Men du, har du inte ringt och kollat om de kanske kan hjälpa dig att boka? Jag har själv haft samma "problem" och det löste sig med ett litet samtal till dem... Ett litet tips bara...