klart.se

söndag 21 februari 2010

Lite fler foton på fåglar och lite dravvel om min dag hitintills :)

Varit och fikat hos mina föräldrar och där åkte kameran fram vid köksbordet för att fotografera fåglarna som mumsade på talgbollarna vid fönstret och dom som satt i kö i snön :)


Efter besöket hos mina föräldrar så åkte jag mot ICA Maxi för att handla och såg då att jag behövde tanka , så det gjorde jag först och då såg jag detta när jag körde ut från macken :)


Handlade hampafrön på Maxi som jag rörde ihop med margarin och som jag sen klenade på trädstammen där jag matar fåglarna , så nu hoppas  jag bli ändå mer kompis med Rödhaken :)
Han kommer och "pratar" med mig när jag kommer ut nu och kommer riktigt nära och låter mig t.o.m fotografera honom i olika poser :)
Har inte sett om han gillar min nya blandning ännu , han var mest intresserad av att jag skulle kasta ut lite solrosfrön på backen verkade det som ?

Druckit lite eftermiddags kaffe och ätit kanelbullar med "gubben" har också hunnits med :)

6 kommentarer:

Annette sa...

Rödhake! Tack, Camilla, nu har jag lärt mig vad den söta fågeln heter, den som sitter utanför vårt fönster ibland.
Du tar fantastiskt fina bilder, det gör du verkligen.
Må så gott i väntan på våren;)
Kram,
Annette

Roziez sa...

Hej Camilla! Tack, säger jag också...nu förstår jag efter att sett dina bilder att det var ett gäng rödhakar jag hade på besök för nån vecka sen.Domherre,som jag först trodde var det inte. Och det är tydligen ingen just här där jag bor som sett ngn.Men jag har bara sett "hakarna" en gång.Plötsligt satt ett gäng på 5-7 stycken i ett träd och lös med sina bröst som julgranskulor.Men de försvann ganska snart,och sen har jag inte sett till dom. Min servering kanske inte dög åt dom!!!
Ha det...Roziez

Charlotta sa...

Det är så mysigt med småfåglarna inpå knuten. Och visst känns det skönt att kunna hjälpa dem lite grand igenom den här kalla och långa vintern.

Tina sa...

Hej fågelvän!!
Va söta de små fåglaran är!! Men vadå margarin?? Hur menar du?? Det lät ju som ett bra tips till småfåglarna.. skatorna här jagar bort alla de små & frossa i maten själva.. kanske kunde ditt recept passa till mina små fåglar!!?
Ha en fin Måndag!!
Kram Tina

Pia sa...

Hej Camilla!
En sån där liten söt rödhake brukar vi också ha hos oss. De ser så snälla ut! :)
På tal om domherrar, så såg jag faktiskt flera stycken förra veckan här i Skåne! Och jag tror aldrig jag har sett några tidigare! Försökte fota dem, men lilla kameran tar inte så jättebra på håll.
Några dinosaurier har vi däremot inte! *s*
Kram

Kerstin sa...

Hej Camilla
Vilka fina bilder du fångat på rödhaken. Den är inte synlig här hos oss på vintern. Dinosarier har inte vi heller här oppe.
Kram Kerstin