klart.se

tisdag 18 januari 2011

Snacka om hjärtsnörp !!!

Satt här vid datorn o kollade på TisdagsTemat o hade öppnat takfönstret lite.
Kjelle Bus hoppade som vanligt upp för att kika på fåglarna ute i trädgården.
Sen hör jag ett skrapljud o vänder mig om precis lagom för att se Kjelle Bus ramla ner i backen.
Kan ju säga att jag aldrig kommit ner för vår trappa så fort någon gång innan.
När jag öppnar ytterdörren så sitter där en ledsen o smutsig Kjelle Bus nedanför fönstret.
Tack o lov så verkar han bara vara lite smutsig o inte skadat sig av fallet på en 3-4 meter.
Men visst ska jag hålla kollen på honom det närmsta så att han inte börjar halta o så.


Som ni ser så är ju inte fönstret öppet särskilt mycket , så det vet i hundan hur han lyckades ta sig ut genom springan ??!!
Han kanske inte är så tjock som han ser ut att vara :)


Tror inte han kommer att vilja sitta o kika ut här på ett bra tag o jag kommer då INTE att ha öppet mer än 1 cm hedanefter !

14 kommentarer:

Skitidetdu sa...

Stackars kisse. Fast 2 meter är inte så farligt. Kissar brukar klara ett sådant fall ganska bra. Kommer du ihåg min första lägenhet på fjärde våningen? Jag hade en kisse som ramlade ner därifrån men klarade sig utan skador. Men jag förstår absolut din oro.

marita sa...

Ups!tur att det gick som det gick,men katter har en väldans förmåga att klara ganska höga höjder,såg ett program om det,hur dom gör.Tack och lov var snö just nu,eller?Jag hade en mycket smalare springa på min balkong dörr en gång,när jag bodde i lägenhet,och min katt lyckades ta sej ut,och ramla ner,andra våningen,men det var lite tur där med,för det fanns buskar nedanför.Hade ingen aning om att hon ramlat ut,utan det ringde på dörren,och ett barn stod där och berättade för mej att katten var där ute.Men håll ett öga du...

"Lillagul" sa...

Jo jag vet att kissar klarar ganska höga fall , men jag var mest orolig för att han skulle ha skadat sig på plåttaket eller stuprännan eller att grannens förbaskade hund skulle sitta med öppet gap nedanför :)

marita sa...

Det förstår jag,jag skulle också bli orolig.

Dehäreja sa...

Men lille Kjelle Bus då.... Visserligen sägs det ju att ni katter har 9 liv ,en du skrämmer ju livet ur matte fattaruväl!

Håll dig i skinnet vettja!

Elisabeth sa...

Då fick du ett rejält stresspåslag. Sånt får inte bli för ofta, så 1 cm öppet är nog en bra öppning. Sköt om honom! Ha dé!

mimmi sa...

ojojoj .. ja då får vi verkligen hoppas att han klarade sig efter det fallet... men ojoj .. jag kan förstå att du fick hjärtat i halsen....
kram

Panter sa...

Attans miss det där Kjelle, men det kunde ju inte du veta att det var så halt på taket.
Man lär så länge man lever - det vet både du och jag nu.
Kul det där med tampongerna. Förstår precis hur roligt du hade det. Tvåbeningar är lite trögfattade i bland.
I dag provade jag att latja lite med husmors bros fötter och det var ganska givande en stund men sen gick han - träkmonsen.

Ha det gôtt!

Findus, Isak och Rasmus sa...

Oj, förstår att matte blev orolig. Tur att allt verkar ha gått bra. Fast vi misstänker att matte villa kolla ALLT du gör extra noga ett tag framöver...Tröstbuffar. Kurr och burr.

ormbunke sa...

Det äventyret hoppas jag han har bränt sig för. Katter hamnar ju alltid på tassarna så han kunde ju brutit lilltån.Ha de gott. Anita

Ninnibus sa...

Usch vad hemskt..både för dig OCH Kjelle. Skönt att allt gick bra och att han är ok. Katter är som råttor ibland och kan verkligen tränga sig igenom om de vill. Har själv haft katt som ramlat ned från lägenhetsfönster en gång i tiden och man får verkligen hjärtat i halsgropen och springer som bara den. Man lär sig av rädslan och håller inte öppet igen.
Kram och hälsa Kjelle oxå!

Pysselfarmors 365 bilder sa...

Men vilken tur! Puh! Och för att lätta upp "stämningen" så säger jag: Han heter inte Kjelle Bus förgäves tydligen" ;-)

Viola sa...

Heisann, au da- stakkars Kjelle! Katter er utrolig smidige og kommer seg gjennom ganske smale åpninger! 3-4 meter er jo ganske høyt da! Håper det går bra med ham! Og med deg også forresten :) Nydelige isbilder og blomster under her!

Godt nyttår ønskes (sent, men..) med klem fra meg! :)

Lotta sa...

Men kors i karamellen vilken katt fast det är ett vanligt fenomen att katter hoppar eller faller.
Svärmor hade en för länge sen och han hoppade ifrån badrumsfönstret på andra våningen i hyreshuset och rätt ner på staketet som gick ner runt källaringången.
Hur han kunde träffa det och balancera på det smala är en gåta än i dag...
Du har en himla söt katt så jag hoppas verkligen att han inte gör om det.
Kramizzzzzzzzz